1. CLARIFICARI INITIALE - DEFINITII

  Prezentele prevederi referitoare la Termenii si Conditiile generale ale contractului, se aplica, tuturor vanzarilor de bunuri efectuate de societatea KADIS COMMUNICATION SRL, cu sediul in Str. Grigore Ionescu, nr. 6,Sector 2, BUCURESTI, in calitate de Vanzator, prin intermediul magazinului sau virtual: www.datalink.ro, catre toti Cumparatorii.

  Rugam sa cititi cu atentie capitolul „Termeni si conditii” deoarece prin utilizarea WEBSITE-ULUI www.datalink.ro, confirmati faptul ca sunteti de acord cu termenii si conditiile din prezentul Contract si indepliniti conditiile legale pentru a lansa o comanda.

  Daca nu sunteti de acord cu termenii si conditiile Contractului, sunteti rugat sa nu utilizati WEBSITE-UL www.datalink.ro.

  Societatea KADIS COMMUNICATION SRL isi rezerva dreptul de a inregistra si stoca, in conditiile legii, un minim de date necesare finalizarii relatiei comerciale cu clientii sai, astfel: nume client, adresa, e-mail, telefon, articole comandate, data accesarii, pagina, ip, agent utilizator.

  In acceptiunea prezentului capitol Termeni si Conditii, urmatoarele notiuni vor fi intelese si interpretate dupa cum urmeaza:

  Continut:

  • toate informatiile de pe SITE care pot fi, vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic, vizand:
   • continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
   • orice informatie comunicata UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, prin orice mijloc de catre un angajat al Vanzatorului, conform informatiilor de contact, specificate sau nu de catre acesta;
   • informatii legate de produsele si tarifele practicate de catre Vanzator, intr-o anumita perioada;
   • informatii legate de produsele si tarifele practicate de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada;
   • date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

   

  Utilizator: reprezinta persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la CONTINUT-ul SITE-ului, prin orice mijloc tehnic de comunicare pus la dispozitie de catre Vanzator (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre Vanzator si Cumparator.

  Cumparator: orice persoana fizica, sau juridica (firma, companie sau alta entitate juridica) care emite o Comanda valabila catre Vanzator.

  Vanzator: Societatea KADIS COMMUNICATION SRL, cu sediul in Str. Grigore Ionescu, nr. 6,Sector 2, BUCURESTI, cu nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/6514/1999, CIF RO 11972420.

  Bunuri si Servicii: orice produs sau serviciu ofertat de Vanzator si mentionat in Comanda transmisa de Cumparator.

  Comanda: documentul electronic emis de Cumparator in conditiile ofertei Vanzatorului si in baza caruia Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile comandate, iar Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora conform contractului.

  Livrare: semnatura de primire a documentului de transport furnizat de curier la predarea produselor comandate, sau semnatura de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului

  Contract: orice Comanda emisa de Cumparator, acceptata si confirmata de catre Vanzator, conform prezentelor conditii.

  Drepturi de proprietate Intelectuala: (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, de model, patente, marci etc., pentru produsele si serviciile oferite de Vanzator.

  Date privind produsele comercializate:
  Prezentul contract vizeaza vanzarea si distributiei echipamentelor si accesoriilor pentru telecomunicatii si retele structurate
  Specificatiile tehnice pentru produsele comercializate sunt detaliate in certificatul ce insoteste fiecare produs livrat.
  Cantitatea de Produse solicitate va fi nominalizata in Comanda transmisa de Cumparator pe baza ofertei Vanzatorului.

 2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

  Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul sus-mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

  Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
  2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
  3. Termeni si conditii- prezentele prevederi.

   

  Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala sau scrisa a acesteia, (telefonica) sau in in format electronic (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator. Partile contractante nu pot considera in nici un moment si in nici un fel, o comanda neconfirmata de Vanzator ca avand valoarea unui Contract.

  Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

 3. LIMITE ALE OBLIGATIILOR VANZATORULUI

  1. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a livra Bunurile si Serviciile contractate, conform cerintelor, consemnate de Cumparator in comanda;
  2. Informatiile prezentate pe site sau de Vanzator, au caracter informativ si pot fi modificate de catre acesta, fara notificare prealabila. Din considerente de spatiu si coerenta structurii informatiei, asa cum este acceptata de emitent, descrierea produselor poate diferi fata de diverse acceptiuni, insa Vanzatorul face toate eforturile posibile pentru a prezenta informatiile cele mai relevante si definitorii ale produselor ofertate.
  3. Comunicarea cu magazinul - se poate face in orice modalitate oferita de tehnologiile comunicarii - telefon, e-mail, formular contact de pe pagina contact, etc, prin postarea unor opinii privind produse oferite. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau opinii care contin un limbaj neadecvat. Vanzatorul are deplina libertate de a gestiona informatiile primite, fara a fi nevoit sa justifice opiniile sale decat in conditiile legii.

   

 4. CESIUNEA CONTRACTULUI

  Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta un tert pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile asumate prin contract.

 5. CONFIDENTIALITATE

  Toate documentele si informatiile de orice natura transmise de Cumparator Vanzatorului, raman in posesia acestuia pe perioada derularii comenzii si pot fi utilizate numai in scopul executarea contractului.
  Vanzatorul poate inregistra si stoca, in conditiile legii, un minim de date necesare finalizarii relatiei comerciale cu clientii sai, cum ar fi: nume client, adresa, e-mail, telefon, articole comandate, data accesarii, pagina, ip, browser utilizat si este inscris ca operator de date cu caracter personal, potrivit legislatiei romane, aplicabile in relatia cu clientii sai.

  Aceste date pot fi facute cunoscute unui tert, numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului, cu exceptia cazurilor prevazute de lege. Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu poate fi facuta de Cumparator cu privire la comanda, sau relatia cu Vanzatorul, fara consimtamantul prealabil scris al acestuia.
  Datele clientilor nu pot fi folosite si nici furnizate unor terti decat in conditiile legii.

 6. RASPUNDEREA PARTILOR

  1. Datele furnizate de client. Clientul se obliga sa furnizeze date reale si complete la initierea comenzii, in caz contrar acesta fiind responsabil pentru dificultatile cauzate prin actiunea sa. O data facuta comanda, clientul este de acord cu termenii specifici enuntati in pagina comanda si cu preturile produselor. Nu garantam indeplinirea nici unei comenzi, indiferent de conditiile de disponibilitate specificate pentru un anumit articol. In situatii exceptionale este posibil ca anumite articole sa nu fie disponibile chiar daca in site este specificat altfel. Firma KADIS COMMUNICATION SRL nu se face raspunzatoare pentru coletele primite in stare deteriorata datorita manipularii necorespunzatoare din partea firmelor de coletarie. Articolele comandate nu pot fi returnate decat in cazul constatarii unor defectiuni.
  2. Informatiile de pe site. Imaginile si datele de pe site au caracter informativ general, iar ca urmare, produsele pot prezenta diferente fata de imaginile respective. Vanzatorul nu este raspunzator de site-urile la care se ajunge prin legaturi de pe acest site.
  3. E-mailuri. Prin comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau sau trimiterea de e-mail-uri adresate societatii KADIS COMMUNICATION SRL, se considera ca utilizatorul consimte primirea de emailuri periodice cu informatii diverse din partea firmei noastre.
  4. Drepturi de autor. Intregul continut al acestui site (texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, scripturi etc.) este proprietatea firmei KADIS COMMUNICATION SRL, a asociatilor sau partenerilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si a altor legi privind dreptul de proprietate intelectuala. Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a societatii KADIS COMMUNICATION SRL si este protejata de aceleasi legi. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.
  5. Accesul neautorizat pe site. Orice tentativa de acces neautorizat la acest site si orice incercare de frauda va fi raportata autoritatilor competente. Orice conflict aparut intre societatea KADIS COMMUNICATION SRL si clienti se incearca a fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil se vor aplica prevederile legale romanesti din acest domeniu iar solutionarea conflictelor este de compententa instantelor romanesti.

   

 7. PRETUL PRODUSELOR - COMANDA - LIVRAREA

  1. Pretul si mod de plata. Pretul produselor, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda acceptata de Vanzator. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, Cumparatorul fiind obligat sa furnizeze toate informatiile necesare pentru emiterea facturii, conform cu legislatia in vigoare. La comandarea produselor, Cumparatorul este obligat sa efectueze plata, potrivit intelegerii cu Vanzatorul si cu indicatiile acestuia in algoritmul de finalizare a comenzii.

  2. Cum comand produsele? Pentru a putea comanda online trebuia sa aveti cont si sa fiti logat la contul dvs.
   Daca nu aveti cont va puteti creea.
   Folosind meniul, navigati prin categoriile de produse. Odata ce ati gasit un produs care se potriveste dorintelor dvs., apasati pe butonul Adauga pentru a-l adauga in cosul de cumparaturi.
   Veti fi directionat in pagina cosului de cumparaturi, unde aveti posibilitatea sa revedeti lista produselor, sa actualizati cantitatea produselor pe care intentionati sa le comandati sa renuntati la unul sau toate produsele selectate sau sa continuati cumparaturile.

   Procedura de comanda a produselor:
   Pasul 1. Se selecteaza optiunile de livrare (se indica numele persoanei fizice sau al firmei pentru care se emite factura);
   Pasul 2. Se selecteaza modalitatea de plata (2 distincte – plata numerar/virament bancar);
   Pasul 3. Confirmare comanda (cumparatorul vizualizeaza un rezumat al comanzii si va selecta acceptarea termenilor si conditiilor);
   Pasul 4. Se va astepta confirmarea comenzii din partea Vanzatorului.

  3. Cum platesc?

   Cumparatorul are la dispozitie urmatoarele modalitati de plata:

   1. Plata cash Plata cu numerar se face in lei, integral, la ridicarea produselor de la sediul Kadis Communication SRL, Str. Grigore Ionescu, nr. 6,Sector 2, BUCURESTI. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii comenzii de catre Vanzator.

   2. Plata prin OP. Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de KADIS COMMUNICATION SRL, numai dupa ce comanda a fost confirmata.

    

  4. Livrarea se face prin doua modalitati:

   1. Vanzatorul, pune la dispozitia cumparatorului, dupa confirmarea platii in numerar, produsul/produsele comandate, la sediul societatii din Str. Grigore Ionescu, nr. 6,Sector 2, BUCURESTI, fara costuri de livrare.

   2. La optiunea Cumparatorului, specificata in comanda, Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator, la adresa specificata de acesta in Comanda transmisa si acceptata, dupa achitarea pretului produsului/produselor comandate. Costul transportului este suportat, separat de catre Cumparator, conform tarifelor practicate de transportatorul ales/agreat.

    

   Vanzatorul va asigura ambalarea produselor vandute si transmiterea documentelor insotitoare.
   In cazul in care, din orice motiv, nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau derulare a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul despre intarzierea livrarii.
   Dupa predarea produselor catre transportator, riscurile si responsabilitatile asociate bunurilor comandate, se transfera asupra acestuia, pana la destinatie.

  5. Acceptarea produselor. Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci va solicita Vanzatorului aducerea la conformitate a Bunurilor contractate.

  6. Raspunderea Vanzatorului.Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricareia din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din modul de utilizare a Bunurilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.
   Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel, implicati in executarea Comenzii, nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

   

 8. GARANTII. RETURNAREA PRODUSELOR

  1. Garantii
   Produsele oferite de Vanzator sunt produse tehnice, electrice si de comunicatii- retele structurate Toate produsele comercializate de Vanzator beneficiaza de conditii de garantie conform legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
   Certificatele de garantie sunt emise direct de producator, Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail a Vanzatorului. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
   In vederea semnalarii si solutionarii oricaror probleme legate de garantii, Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului un formular pe pagina sa de web, pe care cumparatorul este obligat sa il completeze cu datele corecte: Formular Garantie

  2. Returnarea produselor
   Conform prevederilor O.U.G Nr. 34/2014, produsele care fac obiectul comenzilor incheiate online, pot fi returnate, intr-un termen de 14 zile de la data primirii acestora. Cheltuielile de returnare sunt suportate de cumparator. Recomandam pastrarea ambalajului original pentru protejarea integritatii produselor.
   Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat.
   Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data retragerii Cumparatorului din contract si returnarea la Vanzator a produselor.
   Returul produselor se poate face prin aducerea produselor la sediul Vnzatorului, sau prin trimiterea acestora printr-o firma de curierat rapid.
   Prevederile art. 8.2 privind returnarea produselor nu sunt aplicabile Cumparatorilor persoane juridice.
   In vederea semnalarii si solutionarii oricaror probleme legate de returnarea produselor, Vanzatorul pune la dispozitia cumparatorului un formular pe pagina sa de web, pe care cumparatorul este obligat sa il completeze cu datele corecte: Formular Retur

   

 9. TRANSFERUL PROPRIETATII

  Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuarii platii integrale de catre Cumparator a acestora, prin modalitatea indicata in comanda. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de a semna de primirea acestora, ci numai dupa semnarea documentelor de livrare.

 10. FORTA MAJORA

  Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

 11. LEGEA APLICABILA - JURISDICTIA

  Prezentul contract este supus legislatiei romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

 12. DREPTURILE DE PROPRIETATE INTELECTUALA

  Intregul continut al acestui site astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la texte, imagini, grafice, butoane, programe, elemente de grafica web, logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe SITE, etc., sunt proprietatea exclusiva a Vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare) si este protejata de lege.

  CLIENTULUI/UTILIZATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea, expunerea, includerea oricarui CONTINUT in orice alt context decat cel original intentionat de Vanzator, includerea oricarui CONTINUT in afara SITE-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al Vanzatorului asupra CONTINUTULUI precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea CONTINUTULUI, decat cu acordul scris expres al Vanzatorului.

  Orice CONTINUT la care CLIENTUL/ UTILIZATORUL are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta prezentului document, in cazul in care CONTINUTUL nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre Vanzatoru si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea Vanzatorului cu referire la acel CONTINUT.

  CLIENTUL/ UTILIZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza CONTINUTUL numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.

  Niciun Continut transmis catre CLIENT sau UTILIZATOR, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobandit de acesta prin accesare, vizitare si/sau vizualizare nu constituie o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau al angajatului/prepusului Vanzatorului care a mijlocit transferul de Continut, in cazul in care aceasta exista, fata de respectivul continut.

  Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

 13. UTILIZARE COOKIES

  Termenul 'cookie' este un cuvant englezesc (biscuit, pronuntie: 'cu-chi). in informatica el este derivat din termenul 'magic cookie', un concept des utilizat in IT. in general cuvantul 'cookie' cu acest sens este folosit si in alte limbi; doar in terminologia tehnica francofona s-a incercat traducerea lui prin termenul temoin ('martor').

  Un cookie HTTP sau un modul cookie este un text special, deseori codificat, trimis de un server unui navigator web si apoi trimis inapoi (nemodificat) de catre navigator, de fiecare data cand acceseaza acel server. Cookie-urile sunt folosite pentru autentificare precum si pentru urmarirea comportamentului utilizatorilor; aplicatii tipice sunt retinerea preferintelor utilizatorilor si implementarea sistemului de 'cos de cumparaturi'.

  Cookie-urile au creat ingrijorare din cauza ca ele permit strangerea de informatii despre comportamentul utilizatorilor (in principiu, ce anume pagini web viziteaza si cand). Ca urmare, folosirea lor (si a informatiilor culese) sunt supuse in unele tari unor restrictii legale, printre care Statele Unite ale Americii si tarile UE. Tehnicile de tip 'cookie' au fost de asemenea criticate pentru faptul ca identificarea utilizatorilor nu e intotdeauna precisa, ca si pentru faptul ca prin intermediul lor se pot executa atacuri informatice.

  Exista si o serie de pareri despre cookie-uri, cele mai multe bazate pe impresia (gresita) ca ele ar contine intotdeauna cod executabil; in realitate ele sunt doar texte, si nu pot sa execute nicio operatie. Ele nu sunt nici spyware si nici virusi informatici, desi anumite programe antivirus si anti-spyware le pot detecta.

  Cele mai multe navigatoare moderne permit utilizatorului sa decida daca accepta sau nu cookie-uri. Site-urilor care le refuza le vor lipsi insa anumite facilitati - de exemplu, intr-un magazin virtual nu se va mai putea folosi cosul de cumparaturi, daca acesta a fost implementat cu ajutorul cookie-urilor.

 14. PUBLICITATE

  NEWSLETTERELE Vanzatorului sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de acesta. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

  In momentul in care, CLIENTUL isi creaza un CONT pe SITE, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de NEWSLETTERE. Optiunea cu privire la acordul exprimat de catre CLIENT, poate fi modificata in orice moment.

  Renuntarea la primirea NEWSLETTERE-lor de catre CLIENT sau UTILIZATOR se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricarui NEWSLETTER.

  Renuntarea la primirea NEWSLETTERE-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

 15. RESPECTAREA REGLEMENTARILOR PRIVIND DATELE CU CARACTER PERSONAL

  KADIS COMMUNICATION SRL este INREGISTRATA la AUTORITATEA NATIONALA PRIVIND SUPRAVEGHEREA PRELUCRARII DATELOR CU CARACTER PERSONAL, NUMAR IN REGISTRUL GENERAL: 0009432.

  Prin prezentele conditii Vanzatorul isi asuma respectarea riguroasa a cadrului legal privind prelucrarea datelor personale ale Cumparatorilor sai, garantand protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Vanzatorul va utiliza datele personale ale clientilor sai numai in vederea finalizarii comenzilor comerciale si garanteaz a respectarea cu strictete a prevederilor legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 16. PREVEDERI FINALE

  Vanzatorul si Cumparatorul sunt considerati contractanti independenti si nici unuia nu i se poate acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice alta obligatie in afara celor prevazute in contract, pe seama sau in dauna celeilalte.

  Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc orice alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre ele in legatura cu semnarea, derularea sau interpretarea contractului.